Színházba járnak a Berzsenyi Kollégium diákjai

Diákjaink 2019. október 14-én tekintették meg Ferdinand von Schirach: Terror című drámáját. A darabot Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója rendezte. Ferdinand von Schirach első színpadi műve az emberi döntés felelősségét állította a középpontba, arra keresve a választ, vajon van-e különbség élet és élet között, ha azt a számok, a mennyiség felől nézzük. Hozhatunk-e döntést a halálról a nagyobb tragédia elkerülése érdekében? Ki a felelős?

Kollégistáink 2019. december 5-én tekintették meg Robert Harling: Acélmagnóliák című színjátékát. A rendező a Weöres Sándor Színház színésznője, Nagy Cili volt.

A kollégium nevelőtestülete fontosnak tartja a színházi nevelést, mert fejleszti a tanulók gondolkodását, ízlését, érzelemvilágát, viselkedését. Hozzájárul a kritikus, kérdező, elemző szemléletmód kialakításához. Tanulva szórakoztat, miközben értékeket közvetít. Fókuszba állítja az általános emberi, erkölcsi, etikai és társadalmi problémákat. Olyan emberek nevelését szolgálja, akik nyitottak a világra, képesek önállóan gondolkodni és cselekedni.