Köszöntő

Tisztelettel köszöntöm a Kedves Látogatót!

Kollégiumunk 1976 óta fogad középiskolás diákokat. Bár az elmúlt évtizedekben több alkalommal is változott a fenntartónk neve, de mi változatlanul BERZSENYI DÁNIEL KOLLÉGIUM maradtunk.

A város szinte valamennyi középfokú intézményéből fogadunk tanulókat, hiszen a „szabad iskolaválasztás” joga minden szülőt és tanulót megillet. Koedukált kollégiumunkban 2-4 ágyas szobákban tudjuk elhelyezni a tanulóinkat.

Kollégisták ezrei töltöttek el nálunk élményekben gazdag éveket, s a középiskolai tanulmányaik befejezése után immár fiatal felnőttként kezdik meg felelősségteljes életüket.

Vannak, akik elhelyezkednek a munka világában, mások felsőfokú intézményben folytatják tanulmányaikat, de sokan második, sőt harmadik szakma elsajátításába fognak bele.

Tanár kollégáimmal azon dolgozunk nap, mint nap, hogy diákjaink második otthonuknak érezzék kollégiumunkat. Jó érzéssel és büszkeséggel tölt el bennünket, amikor „öreg kollégistáink” minden év őszén visszatérnek hozzánk egy vidám beszélgetésre, sokan családapaként, anyaként.

Egy Berzsenyi Dániel idézettel zárom gondolataimat:

 „Szeretet, barátság, mint minden, múlandó, de emlékezete, öröme állandó.”

 

Grasl Ottó
kollégiumvezető